ما وفاطمه (س)
ما و فاطمه (عليهاالسلام)
باور ما اين است كه در عرصه جهان چهره فاطمه عليهاالسلام محجوب است، نه تنها در جوامع منهاي اسلام، بلكه در جامعه اسلامي، واي واي كه چه ميگويد حتي در جامعه شيعي ما، بيش از چهارده قرن از تاريخ حيات و ممات فاطمه عليهاالسلام ميگذرد، با اين همه آثار و نوشتهها در شان و موقعيت ايشان به اين همه بحث و سخنراني و مرثيهسرائي درباره او، هنوز تصويري درست از چهره حيات فاطمه عليهاالسلام در اذهان وجود ندارد. آنچه كه دوستدارانش در اذهان دارند شبحهائي نامفهوم و مبهم از فاطمه عليهاالسلام است و نه چيزي بيشتر.
او حتي در ميان طرفدارانش نيز غريب و ناشناخته است به گفته محقق، چهرهاي است كه در پشت مدح و ثنا و گريه دوستان محجوب مانده و فرصتي نيافتهاند كه از حركات و سكنات رفتار و مواضع او سر درآورند. بحثها اغلب در مورد مصيبتهاي وارده بر فاطمه عليهاالسلام دور ميزند، و كمتر از حقايق و جهات زندگي او.
اين واقعاً جاي تأسف است كه با وجود اين همه مجالس و فاطميهها و عزاداريها تلاش گويندگان و سرايندگان متوجه برانگيختن عواطف و گريستن و گرياندن باشد. اين خواستهاي معقول براي همه دوستداران فاطمه عليهاالسلام است كه بدانند براي چگونه فردي گريه ميكنند و فاطمه عليهاالسلام براي بشريت چه رهآورد ارزندهاي داشت كه اينك براي فقدانش آن همه اشك بريزيم. از خداوند براي وصول به چنين هدف تمناي توفقي و براي تلاشگران در اين راه دعا ميكنيم.
نوع شناختها از فاطمه عليهاالسلام
- دوستدارانش او را زني مظلومه و معصومه ميشناسند، كه البته فاطمه عليهاالسلام چنين بود.
- از گريههاي ممتد و طولاني او پس از مرگ پدرش خبر دارند كه البته او را گريهاي بسيار بود.
- و از ناشناخته بودن قبر او سخن دارند كه البته قبرش هنوز شناخته شده و معلوم نيست.
ولي از اين نكته غافلند آن چه را كه بيشتر سازنده شناخت رمز و راز مظلومه و مغضوبه بودن است، شناخت علل گريههاي ممتد و طولاني اوست و دريافت راز مخفي بودن قبر اوست. از مبارزات فاطمه عليهاالسلام، از حقطلبيهاي او از مشي سياسي و اقتصادي او، از حيات احساسي و تعقلي او، از مقام معاونت او در رابطه با علي (عليهالسلام)، از شيوه كيفيت تربيت فرزندش، از خانهداري او، از همت و پشتكار او، از بيترسي و بي واهمگي او، از فرياد اعتراضش عليه ستمگريها، تجاوزها و ناحقيها، از تلاش او در هدايت زنان و … كمتر سخن به ميان ميآيد. در حالي كه زمان ما به آگاهي از اين مسائل بيشتر نياز دارند تا به مسائل ديگر.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط یا ستار العیوب در 1396/11/27 ساعت 10:29:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |